Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Volt, nincs tavaszi fáradtság. Mit tehet értünk a Ganoderma gomba?

Volt, nincs tavaszi fáradtság. Mit tehet értünk a Ganoderma gomba? Tavasszal sokan tapasztaljuk, hogy fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek és bágyadtabbak vagyunk. Energiaszintünk növelésére és immunrendszerünk erősítésére természetes segítségünkre lehet a tápanyagban és vitaminokban gazdag Ganoderma gyógygomba.

Mi is az a tavaszi fáradtság?

A tudósok a tavasszal tapasztalható fáradékonyságot, bágyadtságot, ingerlékenységet a melatonin elnevezésű alvási ciklust irányító hormon, valamint az örömérzésért és boldogságért felelős szerotonin hormon ingadozó szintjének tulajdonítják. Télen, amikor hosszabb ideig tart a sötétség, több melatonin szabadul fel szervezetünkben, emiatt érezzük gyengébbnek és fáradtabbnak magunkat. A nappalok hosszabbodásával azonban a melatonin koncentrációja csökkenni kezd a vérben, ami átmenetileg megzavarja az alvás és ébrenlét ritmusát. Emellett számos tanulmány megerősítette azt is, hogy egyértelmű összefüggés van a borongós hangulat, azaz a szerotonin hormon csökkenése és a fényhiány között. Ez azt jelenti, hogy a hosszú téli időszak alatt szerotonin hiány alakul ki a szervezetben, melynek újratermelődése a tavaszi napsütés hatására csak fokozatosan megy végbe. Mindezt csak tetézi, hogy a téli időszakban a mérsékelt friss zöldség- és gyümölcsfogyasztás miatt, jelentősen megcsappanhatnak a vitaminforrásaink.

A gyógygomba a “legendák talizmánja”

A gyógygombát évezredek óta használják a keleti gyógyászatban, de napjainkra a világ más tájain is folyamatosan növekvő népszerűségre tett szert. A gyógygomba szervezetre gyakorolt jótékony hatásának listája hosszú: például immunerősítő hatásúak, serkentik az agyműködést, a rákos folyamatok visszaszorítását, a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelését, illetve segítik a vérnyomás problémák helyreállítását. Ugyanakkor minden gombafaj egyedi, így megvannak a maguk speciális egészségügyi előnyei is.

A gomba fajok ( Ganoderma, Shiitake és Laskagomba) remek C-, D- és B-vitamin források, emellett antioxidánsokban, fehérjében gazdag, zsír- és kalóriaszegény élelmiszerek.

A Ganoderma az energiabomba

A gyógyhatású gomba fajok közül a Ganoderma (pecsétviasz gomba) növelheti leghatékonyabban az energiaszintünket, illetve mérsékelheti a fáradtság tüneteit. Egyrészről a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően a Ganoderma gomba elősegítheti a szervezet egyensúlyának megteremtését, másrészről erős immunerősítő hatása ellenállóbbá teszi a szervezetet. Mindemellett a Ganoderma rendszeres fogyasztása a minőségi alvást is elősegíti, mivel a gombában található természetes vegyületek nyugtató hatásúak és eredményese csökkenthetik a stressz szintjét.

Ganoderma őrlemény az Oriens Gomba Kft-nél 

A termékeink előállítás során a teljes termőtestet kíméletesen szárítjuk és porítjuk, megőrizve ezzel a gombában lévő minden anyagot. Szárítmány és őrlemény formájában forgalmazzuk. A Ganoderma őrleményt 15 grammos kiszerelésben forgalmazzuk, így az adagolása egyszerűen személyre szabható.

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek