Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Laskagomba a kutyák étrendjében? Igen!

A Laskagomba pozitív élettani hatásait már több évszázada ismerik a népi gyógyászatban. Ugyanakkor, ami emberek számára jótékony hatású, miért ne segíthetne kedvenceinken is? 

Laskagomba a kutyák étrendjében

Az Egyesült Államokban már több állatorvos is ajánl gyógyhatású gombákat a praxisába tartozó kutyatulajdonosok számára. Dr. Ihor Basko például a Laskagomba fogyasztását kifejezetten ajánlja vércukorszint problémákkal, cukorbetegséggel, máj problémákkal és elhízással küzdő kutyák számára. Ugyanakkor, ha csak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, változatos étrendet szeretnénk kedvencünknek biztosítani, annak is kiváló alkotóeleme lehet a Laskagomba. 

https://www.retrieverplanet.com/can-retriever-dogs-eat-mushrooms/

(kép forrása: https://www.retrieverplanet.com/can-retriever-dogs-eat-mushrooms/

A Laskagombát többféleképpen építhetjük be kedvenceink étrendjébe. Egyfelől főzhetünk nekik házi készítésű ételt, melybe vajon (vagy más zsiradékon) párolt Laskagombát teszünk. Vagy kiegészíthetjük a szokásos kutyatápukat Laskagomba őrleménnyel. Ugyanakkor érdemes lehet az őrleményt is egy kevés vajon (vagy más zsiradékon) megpirítani, mivel a főzés egyfelől megkönnyíti a gombák emésztését, másfelől pedig a kutyusoknak is jobban ízlik ebben a formában. Emellett a Laskagombában található ásványi anyagok felszívódását is elősegíti. 

A Laskagomba gyógyhatása

Egy nemrégiben lefolytatott kísérletben anyjuktól elválasztott malacok takarmányát Laskagombával egészítették ki. Tudni kell, hogy az elválasztott malacok gyakran hasmenéses megbetegedéstől szenvednek, melyet hagyományosan cink-oxiddal vagy antibiotikumokkal kezelnek. A kísérlet során a Laskagombát fogyasztó malacok esetében több mint felére csökkent a megbetegedések száma. (Bővebben itt olvashat a kísérletről.) 

 

Próbálja ki a Laskagombát még ma, Önnek és kutyájának is ízleni fog! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek Hírek